Southern European Entrepreneurship Engine (South3E) projekt objavio je prvi poziv namijenjen istraživačkim timovima, startup-ovima i malim i srednjim poduzećima (MSP).

Projekt South3E je inicijativa podržana od strane Europske komisije u okviru SCALEUP poziva Europskih inovacijskih ekosistema (EIE), koji ima za cilj unaprijediti deep tech projekte i istraživanja, koji bi mogli imati pozitivan utjecaj na društveni razvoj i ekonomski rast, kako bi se osigurala održiva budućnost.

South3E poziv je prvi u nizu poziva, objavljen u okviru segmenta posvećenog razvoju mehanizma za rast, koji će poboljšati povezanost i ekifasnost poduzetničkih ekosistema u zemljama južne Europe. U okviru ovog poziva, South3E će razviti disruptivna rješenja izgrađena oko jedinstvenih revolucionarnih otkrića, proizvoda, procesa ili usluga, koja imaju potencijal da zadovolje potrebe tržišta. Ovaj novi mehanizam će angažirati neiskorišteni inovativni potencijal u deep tech sferi južne Europe, s posebnim fokusom na tehničku izvrsnost u oblasti poljoprivrede, prirodnih znanosti, zdravstva, inženjerstva i tehnologije.

Poziv je podijeljen na 3 vrste usluga, koje su prilagođene različitim nivoima zrelosti u kojima se potencijalni aplikanti nalaze (rana faza, faza rasta i faza skaliranja).

-S3E Start: za istraživačke timove i urede za transfer tehnologije, S3E nudi praktičan program obuke za usavršavanje njihovih komercijalnih vještina i osiguravanje ranog financiranja za razvoj.

-S3E Charge: za zrele startap-ove, S3E pruža mentorstvo i umrežavanje radi razvoja poslovnog plana spremnog za ulaganja i olakšava pristup izvorima financiranja.

-S3E Reverse: za skaliranje startapova i MSP-ova, S3E će uspostaviti tzv. Ekosistem otvorenih inovacija (Open Innovation Ecosystem) za posredovanje, povezivanje i umrežavanje korporacija sa startapovima u fazi skaliranja, po principu izazov-rješenje (challenge-solution duality).

Poziv je otvoren za zemlje južne Europe – Bugarska, Hrvatska, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Cipar, Rumunjska, Slovenija i Španjolska, kao i za pridružene članice – Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska.

Rok za prijavu na South3E poziv je 10. veljače 2023. godine, do 17:00 sati.

Više informacija o projektu i otvorenom pozivu možete pogledati na službenoj web stranici: https://south3e.eu/.

Izvor: https://snagalokalnog.ba/

Autor

Povezani tekstovi

Vaša košarica

Protected by Security by CleanTalk